Kom chatten met Antwerpenmers en vind je ideale date in jouw stad!

Chat met honderden vrijgezellen uit je eigen stad! Maak nieuwe vrienden of regel dat bijzondere afspraakje!

Wil jij daten met een leuke man of vrouw uit jouw eigen regio? Heb je zin om mensen te leren kennen uit Antwerpen en omgeving? Een nieuwe partner vinden? Iemand om gezellig mee te kletsen en af en toe af te spreken? Een groep nieuwe vrienden maken en je sociale leven nieuwe impulsen geven? Samen nachtenlang chatten of de stad verkennen? Het begint op Antwerpen.Stedendating.be. Hier melden zich elke dag vele nieuwe, ongebonden mensen aan die hetzelfde zoeken als jij! Ontmoet ze nu online! En wellicht kun je haar of hem ook off-line gaan leren kennen! In Antwerpen natuurlijk!

Mode en Haven aan de Schelde

Antwerpen, de mooie stad aan de Schelde. Wereldberoemd om het uitgestrekte havengebied. Het vrachtvervoer en de bedrijvigheid is een kenmerk van de stad. Antwerpen is daarnaast internationaal erkend als stad van mode-ontwerpers. De mode-academie van de stad leverde succesvolle en belangrijke ontwerpers en designers. In de Nationalestraat zijn 4 van de 6 grote Antwerpse modeontwerpers gevestigd, waaronder Dries van Noten. Hier bevindt zich ook het modemuseum. Antwerpen is natuurlijk de stad van de mosselen en vlaamse friet, maar ook van de vele sterrenrestaurants. Stad van de bonbons, de Joodse wijk met zijn goud en diamanten en de stad van uitgebreid winkelen op 'de Ley'.

Bezienswaardig in Antwerpen

De Belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Grote Markt, het standbeeld van de Brabo, de Gildehuizen, de stadsdierentuin, het Hendrik Conscienceplein en enkele overbekende musea. Grotere musea zijn: Antwerpen Miniatuurstad , het Dagbladmuseum, het Eugeen Van Mieghemmuseum, het Maagdenhuis, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Het Rockoxhuis , Vlaams Tram- en Autobusmuseum en het Frietkotmuseum. Jawel, die laatste gaat inderdaad over de beroemde vlaamse friet!

Diamantstad

Antwerpen heeft een groot religieus verleden. Dat is goed te zien aan de grote kathedraal, de 4 parochiekerken, de 23 kloosters, de burchtkerk en de citadelkerk en de grote Joodse wijk. Hier tref je vele synagogen en natuurlijk veel orthodoxe joodse cultuur. Antwerpen is het kloppende hart van de diamantindustrie, van zowel de handel als van het slijpen.

Winkelen en Boodschappen

Het Grand Bazar Shopping Center is het grootste winkelcentrum van de binnenstad. En in de kelder is één van de grootste supermarkten van België gevestigd. In de Huidevettersstraat vindt men grote namen op de winkelruiten, zoals Gucci, Louis Vuitton en Karen Millen, Rolex, Mary-Jo lingerie en Tommy Hilfiger. Koopzondag is in Antwerpen not done. Wel zijn alle verse bakkers en slagers open op zondag. En anders kun je nog terecht bij de wereldberoemde broodmachines op straat,waar je een vers brood kunt trekken!

Antwerps antiek en dj's

De Kloosterstraat kent veel bont uitgestalde winkeltjes. Hier vind je veel antiek, schilderijen, oude meubelen en woonaccessoires, in diverse stijlen. In de Wolstraat en Lange Koepoortstraat zijn tal van veilingen en winkels in curiosa, oude boeken en kunstobjecten. De Kammenstraat is een leuke alternatievere winkelstraat, heel populair onder jongeren. De straat is bekend dankzij het straatfestival Laundry Day. In verschillende winkels draaien ook wekelijks dj's. Het mondaine Brasschaat is een kwartiertje rijden voor winkels met klasse, internationale allure, sterren en glamour. En natuurlijk zijn ook de Exotische Markt op zaterdag en de beroemde Vogelmarkt op zondag een must.

Uitgaan op z'n Antwerps

Het uitgaansleven van Antwerpen biedt veel afwisseling. Het toeristisch hart rond Groenplaats en Grote Markt zit vol terrassen en cafétjes. Op het trendy Zuid en het Eilandje, en in de Antwerpse studentenbuurt rond Ossenmarkt en Stadswaag kun je ook goed terecht. Antwerpen telt ook diverse clubs, zoals Café Capital, gelegen in het Stadspark, en de quasi-underground club Petrol. Voor dansen kun je terecht in Café d'Anvers, club Nanou, Déjà vu, Hangar 26 en Club Industria. Op het Zuid vindt men Stereo Sushi, Velvet Lounge, Little Buddha, Motel, Café Local en Liquid met opmerkelijk veel DJ's. In de Aalmoezenierstraat is er nog de enige Afrikaanse club in Antwerpen: Ilé Afrik. Voor gay stappers valt er ook veel te beleven. Zo kan men naar Red 'n Blue en D-club in de wijk Dam.

Groot doek, grote Kermis

De filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij megabioscoop Metropolis. Dit is de grootste cinema van Europa. Met 24 zalen en diverse restaurants is alles wel aanwezig voor een leuk avondje uit met dé man of vrouw! Het Sinkenfoor in de binnenstad veranderd zomers in één grote kermis met maar liefst 150 attracties. Maar in de winter, rond kerst beleef je het Sinkenfoor in authentieke romantische sferen. Leuk om met je geliefde doorheen te lopen en een glaasje glühwein te proberen! Voor de lekkerste Italiaanse koffie ga je naar restaurant Karbonkel. In de binnenstad zijn verder vele restaurants. Alle keukens zijn vertegenwoordigd. Dock's, Via Via, Samurai, Seastar, Bali, de Vagant. Voor de liefhebber: het chocoladerestaurant ligt ook in de binnenstad!

Leuk uitgaan begint bij Antwerpen.Stedendating.be

Gratis aanmelden

TIP: Vul uw e-mailadres in en start met chatten en daten op Antwerpen.Stedendating.be. Uw e-mailadres blijft geheim voor anderen.

E-mailadres:

Gerelateerde datingsites